Pilates

Kaikki aikuisten tunnit löydät sivulta AIKUISTEN LIIKUNTA.

Vuonna 2008 valmistuin pilatesohjaajaksi ruotsalaisen YLabin koulutuksesta. Vuosina 2017-18 päivitin koulutustani suomalaisen PilatesHealthin koulutuksella, vuonna 2022 kävin Somaticin Pilatesohjaajan jatkokoulutuksen. Vuosien aikana olen osallistunut monipuolisesti eri kouluttajien ja asiantuntijoiden järjestämiin pilateskoulutuksiin sekä erilaisille liikunnan- ja hyvinnoinnin asiantuntijuutta laajentaviin koulutuksiin.

Pilates -tuntien tavoitteena on vahva ja joustava, hallitusti toimiva selkä. Pilates -harjoittelu parantaa ryhtiä samalla kun se parantaa keskivartalon syvien lihasten hallintaa ja - voimaa. Harjoittelu parantaa tasapainoa, koordinaatiokykyä ja auttaa sinua keskittymään oman kehon kuuntelemiseen. Kun palaset loksahtavat kohdilleen ja lihasketjut oppivat seuraamaan luontevasti toisiaan niin ryhti paranee ja selkä-, niska- ja hartiakivut vähenevät.

Pilatestunneilla liikkeiden tehoa tärkeämpää on liikkeiden laatu. Tunneillani edetään rauhallisesti oman kehon haasteita kuunnellen. Tunneilla tehtävät liikkeet ovat usein prepilates -liikkeitä, joita aloittelijankin on turvallista suorittaa. Pilates tunti vaatii keskittymistä olennaiseen. Liikkeet voivat tuntua aluksi ihan mitättömiltä venytyksiltä mutta kun jaksaa keskittyä niihin olennaisiin pikkujuttuihin niin huomaakin olevansa isojen haasteiden äärellä!

Pilates tunti sopii kaikille perusterveille naisille ja miehille niin aloitteleville kuin superliikkujillekin. Jos sinulla on terveydessäsi tai olossasi jotain erityistä huomioitavaa niin kerro siitä ohjaajalle ja voitte yhdessä miettiä vaihtoehtoisia liikkeitä. Tunnille kannattaa pukeutua mukavasti 'kerroksittain', siten että sinulle ei tule alussakaan vilu. Tunnilla ei tarvita kenkiä, voit olla avojaloin tai villasukatkin käy hyvin.

Ellenin Pilates on rauhallisen lempeä ryhmäliikuntatunti, johon voi osallistua ja tulla mukaan kuka tahansa, mihin aikaan kaudesta tahansa. Tunneilla keskitytään hyvinvoinnin ja ryhdin kannalta tärkeiden lihasryhmien vahvistamiseen sekä liikkuvuuden ja tasapainon lisäämiseen. Tunneilla saa paljon tietoa ja kokemusta oman kehon hyvinvoinnista.

Tiistai iltapäivän pilatestunneilla klo 17-18, käytössämme on pilateksen pienvälineitä tuomassa liikkeisiin erilaista kokemusta.


Pilateksen hinta on sama kuin muidenkin ryhmäliikuntatuntien.


Voit varata myös yksityisiä pilates-tunteja!

Jos haluat saada henkilökohtaista ohjausta ja opastusta parempaan ryhtiin, oman kehonhallintaan tai esim. lantionpohjanlihasten- ja syvien vatsalihasten hallintaan niin soita tai lähetä viestiä ja sovitaan tapaaminen.
Yksityistunnilla teemme peruspilatesharjoituksia, joita sinun on helppo tehdä myös itsenäisesti. Yksityistunnilla ohjaaja opastaa jokaisen liikkeen henkilökohtaisesti jolloin tunnet liikkeiden oikean suoritustekniikan.

YKSILÖTUNTIEN HINTA: