Liikunta ja hyvinvointi Oy Elleni eli Johanna Harikkala-Nurmi.

Olen kalantilainen (nykyisin Uudenkaupungin Vohdesaarella asuva) yrittäjä. Aloitin satujumpan ohjaamisen serkkuni kanssa Kalannin naisvoimistelijoissa 12 vuotiaana ja jäin koukkuun. Nyt yli 30 vuotta myöhemmin elän unelmaani ja harrastan työkseni.

Lapsena ja nuorena olen harrastanut monipuolisesti musiikkia ja liikuntaa. Ylpein saavutukseni urheilijana on 13-vuotiaana saavuttamani Suomen mestaruus yleisurheilun moniottelussa.
Lajeja ja harrastuksia oli paljon, Kalannin Naisvoimistelijat vei voiton.
Lukioiässä ohjasin satujumpan lisäksi jo tyttöjen ja naisten ryhmiä. Lukion jälkeen halusin jatkaa varhaiskasvatuksen opintoihin ja suuntasin Kajaaniin opiskelemaan kasvatustiedettä.

Kajaanista valmistuin Oulun yliopistosta kasvatustieteiden, erityisesti varhaiskasvatuksen maisteriksi ja sainpa samalla myös yleisen opettajapätevyyden sekä hyvät opinnot myös psykologiaa sekä liikuntaa.
Olen valmistumiseni jälkeen työskennellyt eskarin- ja alakoulun opettajana ja yläkoulussa ja lukiossa liikunnan- sekä terveystiedonopettajana. Lisäksi olen toiminut varhaiskasvatuksen luento-opettajana ammattikoulussa.
Ryhmäliikuntatunteja en ole koskaan jättänyt vaan aina on ollut pakko saada ohjata jotakin!

Minulla on mies ja kolme lasta, Emilia (-04), Eemeli (-06) ja Eevertti (-09), harrastan omaksi ilokseni laulamista ja kitaran ja pianon soittoa sekä kutomista ja virkkaamista.

Olen kouluttautunut liikunnan ja hyvinvoinnin puolella KM tutkintoni lisäksi paljon ja monipuolisesti ja pidän itseni koko ajan ajantasalla:

  • Satuvoimistelun ohjaaja, Liikuntaleikkikouluohjaaja, Jumppasirkusohjaaja, lasten voimistelunohjaaja, Perheliikuntaohjaajakouluttaja, uimaopettajan peruskurssi, musiikkiliikunta, psykomotoriset liikuntamenetelmät, Mix-treeni
  • Kuntosaliohjaaja, kahvakuulaohjaaja
  • Aikuisten ryhmäliikunnanohjaaja, aerobic-ohjaaja, Zumba-ohjaaja (ZumbaGold, ZumbaToning, ZumbaKids, ZumbaSentao, AquaZumba, ZumbaGoldToning, Core, Strong by Zumba), BailamamaWoman-, Bailamama9Months-, ja BailamamaBaby-ohjaaja, LAVIS-lavatanssijumppaohjaaja, Piloxing Knockout-, Piloxing SSP-, Piloxing BB-, POUND ohjaaja, TAPfit-ohjaaja, LesMills BodyPump ohjaaja.
  • Pilates-ohjaaja (YLab), Pilates -ohjaaja (PilatesHealth), Pilatesohjaajan jatkokoulutus (SomaticCenter-22), Spirals-ohjaaja, Fysiobalance-ohjaaja, power pilates, pilates-tekniikka, anatomian perusteet, feldenkrais-menetelmän perusteet, flowgymnastics, Method Putkisto -syvävenyttelyn perusteet, Yleisten sairauksien huomioiminen pilatesohjauksessa, Explore fascia, foamroller, FasciaTraining, Vatsalihasten erkauma ja sonopalpaatio, Hypopressive-perusteet, ProTraining, Footbic ohjaaja, Footmap, ProMethod- , PowerMethod ja FasciaMethod valmentaja, Lonkka- ja lantio- & hartiarengas pilatesharjoittelussa, NHA:n FPS Alaraaja, -Hartiarengas, -Keskivartalo koulutukset sekä Luurankolihasten anatomia, MedikaNOVA Refleksologia (Vyöhyketerapia) taso 1, Lantionpohjan peruskoulutus (Äitiysliikunta akatemia), Urheilu vammat ja niiden ennaltaehkäisy, Suomen Pilatesyhdistyksen koulutuksia, Rintasyöpä ja liikunta, minikoulutus vatsalihasten erkaumasta (Äitiysliikunta akatemia), Toiminnallinen lantilnpohja (Äitiysliikunta akatemia).
  • Ravinto-ohjaaja ja -valmentaja (Trainer4You), Elintapa ohjauksen perusteet (UKK-instituutti)

Liikunta ja hyvinvointi Oy Elleni täyttää keväällä 2024 jo 10 vuotta!