Pilates

Kaikki aikuisten tunnit löydät sivulta AIKUISTEN LIIKUNTA.

Pilatesohjaaja
Johanna Harikkala-Nurmi, pilatesohjaaja vuodesta 2008,
Suomen Pilates ry:n virallinen jäsen.

Vuonna 2008 valmistuin pilatesohjaajaksi ruotsalaisen YLabin koulutuksesta. Vuonna 2017-18 päivitin pilatesohjaajakoulutukseni suomalaisen PilatesHealthin koulutuksella. Vuosien aikana olen osallistunut monipuolisesti eri kouluttajien ja asiantuntijoiden järjestämiin koulutuksiin.

Pilates -tuntien tavoitteena on vahva ja liikkuva selkä. Pilates -harjoittelu parantaa ryhtiä samalla kun se parantaa keskivartalon syvien lihasten hallintaa ja - voimaa. Harjoittelu parantaa tasapainoa, koordinaatiokykyä ja auttaa sinua keskittymään oman kehon kuuntelemiseen. Kun palaset loksahtavat kohdilleen ja lihasketjut oppivat seuraamaan luontevasti toisiaan niin ryhti paranee ja selkä-, niska- ja hartiakivut vähenevät.

Pilatestunneilla liikkeiden tehoa tärkeämpää on liikkeiden laatu. Tunneillani edetään rauhallisesti oman kehon haasteita kuunnellen. Tunneilla tehtävät liikkeet ovat prepilates -liikkeitä, joita aloittelijankin on turvallista suorittaa. Pilates tunti vaatii keskittymistä olennaiseen. Liikkeet voivat tuntua aluksi ihan mitättömiltä venytyksiltä mutta kun jaksaa keskittyä niihin olennaisiin pikkujuttuihin niin huomaakin olevansa isojen haasteiden äärellä!

Pilates tunti sopii kaikille perusterveille naisille ja miehille, jos sinulla on terveydessäsi tai olossasi jotain erityistä huomioitavaa niin voit kertoa siitä ohjaajalle ja voitte yhdessä miettiä vaihtoehtoisia liikkeitä. Tunnille kannattaa pukeutua mukavasti 'kerroksittain', siten että sinulle ei tule alussakaan vilu. Tunnilla ei tarvita kenkiä, villasukatkin käy hyvin.

Ellenin Pilates on rauhallisen lempeä tunti, johon voi osallistua ja tulla mukaan kuka tahansa, mihin aikaan kaudesta tahansa. Tunneilla keskitytään hyvinvoinnin ja ryhdin kannalta tärkeiden lihasryhmien vahvistamiseen sekä liikkuvuuden ja tasapainon lisäämiseen. Tunneilla saa paljon tietoa ja kokemusta oman kehon hyvinvoinnista.

Tiistai iltapäivän pilatestunneilla klo 17-18, käytössämme on pilateksen pienvälineitä tuomassa tunteihin hiukan lisää tehoa ja liikkeisiin erilaista touchia!

Pilateksen hinta on sama kuin muidenkin ryhmäliikuntatuntien.


Voit varata myös yksityisiä pilates-tunteja!

Jos haluat saada henkilökohtaista ohjausta ja opastusta parempaan ryhtiin, oman kehonhallintaan tai esim. lantionpohjanlihasten- ja syvien vatsalihasten hallintaan niin soita tai lähetä viestiä ja sovitaan tapaaminen.
Yksityistunnilla teemme peruspilatesharjoituksia, joita sinun on helppo tehdä myös itsenäisesti. Yksityistunnilla ohjaaja opastaa jokaisen liikkeen henkilökohtaisesti jolloin tunnet liikkeiden oikean suoritustekniikan.

ProMethod on suomalaisten suunnittelema työkalu liikunnan- ja hyvinvoinnin ammattilaisille. ProMethod on erittäin hyvä ja toimiva malli tavoitteellisen liikunnan ohjauksessa. Käytän ProMethod -testausta sekä -valmennusta myös pilatesasiakkaiden kanssa, koska ProMethod antaa minulle niin hyvät työkalut suunnitteluun sekä henkilökohtaiseen ohjaamiseen.

YKSILÖTUNTIEN HINTA:
ProMethod -testaus (sis. kaksi tapaamista) 177€
seuraavat 4 tapaamista 200€